KURER & AVGIFTNING

Syra - bas - balansen

Syra-bas-balansen spelar även i utrensningssammanhang en väldigt viktig roll. I korthet går det ut på att livsmedel som kött, fisk, ägg och sädesprodukter är syrabildande, medan frukt och grönsaker bildar basiska ämnen vid förbränning i kroppen. Syrorna sätter sig lätt fast i kroppens olika vävnader, särskilt under huden och i lederna, det banar i sin tur väg för allehanda sjukdomar och minskar kroppens vitalitet. Ett syraöverskott försämrar även kroppens förmåga att ta upp näringsämnen och bortforsla gifter och slaggämnen. Detta är orsaken till att människor med högt syraöverskott inte blir hjälpta av att äta vitaminpreparat om de har vitaminbrist. Den enda lösningen på problemet är då att rensa ut och genom tarmsköljning träna upp tarmens normala funktion.
För att en syra överhuvudtaget skall kunna lämna kroppen krävs en neutralisering av en motsvarande bas. Viktigt är att konstatera att vi behöver både syror och baser. Det skall råda balans.

Läs om hur viktig syra-basbalansen är och vad du kan göra för att förbättra om du har problem med: Led och muskelvärk, allergier, diabetes, huden, mage-tarm, urinvägarna eller PMS. Få information om produkterna Hälsomüsli, Hälsoolja och Frukost Tillskott som Maths Blomqvist själv producerar och säljer.