HÄLSOMÜSLI |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Näringsdeklaration
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nedan redovisas det första frukostförslagets innehåll och fördelning av energi samt frukostens totala näringsinnehåll i procent av dagsbehovet. Separat redovisas även hur stor andel av näringen som müslin bidrar med i måltiden. Det totala energiinnehållet i frukosten är 2300 Kj (548 kcal). Av detta bidrar 2 msk müsli med 16 %. Till kolhydratinnehållet bidrar müslin med 11 %, proteininnehållet 25 % och fettinnehållet 22%. I den totala frukosten ger proteinerna 13 % av energin, fettet 27 % och kolhydraterna 58%. Det höga vitamin- och mineralinnehållet i denna exempelmåltid är enbart en fördel idag när många av våra livsmedel är högraffinerade och våra tillagningsmetoder dessutom reducerar näringsvärdet genom upphettning och urlakning. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vitamin och mineralinnehållet i grötfrukosten - Frukostförslag 2:
Tabellen visar innehåll vid användandet av vanlig mjölk. M=män, K=kvinnor
|